Sweet Cottage

Sweet Cottage
Homemade cakes, cupcakes, tartlets, brownies & chocolates. Based in Puchong

Monday, July 5, 2010

Praline Choc for Birthday Gift

Ni order from K.Azna ( kawan kepada ofismate saya). Dia request nak kan 25 praline choc with different filling, shapes n design. Actually, dia mintak kami buatkan choc with design kat atas tu. unfortunately, kami xpernah belajar macam mana nak letak design paper atas choc except for edible image ;p

So, 1 hari suntuk kami google macam mana la nak buat n finally kami jumpa 1 blog cakap pasal template sheet --> which is 'design paper' yang kami pikir tu. Siap ada tutorial macam mana nak gunakan template sheet tu even guna mould biasa. Lepas dah tau macam mana nak guna, kami terus rush pergi kedai bakery nak check ada ke x jual template sheet tu. Nasib baik ada jual kat 1 kedai tu.



Choc ni dia hadiahkan kat husband dia sempena birthday. Corak2 tu la template sheet yang saya beli :)

30 box Oreo Choc - Edible Image

Ni order from 1 of my colleague. She ordered oreo choc with edible image. Edible image tu gambar2 kartun yang dilukis atas sugar.




Thanks K.Julie from Sweet Cottage!

Chocolate for friends!

After completed my class, I gave all the chocs to my dearest friends/colleagues. Kiranya macam sample for them la manela tau kot2 diorang nak order.heheh ;p






First Customer - 100 box praline choc

Xsangka ada juga orang yang kasi kepercayaan kat kami untuk buatkan 100 box praline choc for wedding door gift. Thanks!




Ni hasil before kami masuk kelas choc, but hasilnye not bad juga kn?

Harga: RM 0.90 per choc
Filling: Almond, hazelnut, raisin, cashewnut, strawberry, blueberry, plain
Bentuk: Rose, shell, strawberry, love, ketupat

Boleh pilih if nak color or not :) Praline choc ni sesuai untuk dijadikan door gift/ hadiah kepada yang tersayang

Other News