Sweet Cottage

Sweet Cottage
Homemade cakes, cupcakes, tartlets, brownies & chocolates. Based in Puchong

Friday, December 17, 2010

Oreo Edible Image - Logo Sekolah

Ni adalah oreo edible image yang menggunakan gambar sendiri. Sesiapa yang nak order, bolehla contact saya ye.

 

Check out what Berry you are today!

 



Oreo edible image yang diorder oleh Nuri untuk dibawa balik ke Sabah sempena reunion sekolah dia. Thanks from Sweet Cottage

 

Catch Korean Pop Stars live in Malaysia!

Wednesday, October 27, 2010

Gift - Homemade Chocolate | ...from the bottom of my heart...



Coklat ni telah diorder daripada Kusza, Terengganu untuk diposkan kepada kawan di Mersing. Thanks.

Ada pelbagai jenis saiz kotak untuk diisi coklat. Contoh atas ni boleh memuatkan 12 biji coklat.
Saiz yang lain: 25, 35 biji

Sesuai untuk dijadikan hadiah harijadi, anniversary.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, October 25, 2010

Doorgift Birthday






100 kotak oreo chocolate (edible image Ben10 & Princess) dari Putrajaya untuk dibawa balik ke Terengganu sempena Birthday anak saudara. Thanks :)

Sekiranya anda berminat, sila tinggalkan komen beserta email untuk kami hubungi. No hp pun boleh juga sekiranya anda perlu dihubungi dengan cepat.

Friday, October 15, 2010

Homemade Chocolate again & again | ...from the bottom of my heart...



- Praline chocolate (Almond + Hazelnut) -
Ni order dari Fadilah, Rawang untuk doorgift majlis pertunangan. Thanks :)

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan coklat homemade, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Tuesday, October 5, 2010

Monday, July 5, 2010

Praline Choc for Birthday Gift

Ni order from K.Azna ( kawan kepada ofismate saya). Dia request nak kan 25 praline choc with different filling, shapes n design. Actually, dia mintak kami buatkan choc with design kat atas tu. unfortunately, kami xpernah belajar macam mana nak letak design paper atas choc except for edible image ;p

So, 1 hari suntuk kami google macam mana la nak buat n finally kami jumpa 1 blog cakap pasal template sheet --> which is 'design paper' yang kami pikir tu. Siap ada tutorial macam mana nak gunakan template sheet tu even guna mould biasa. Lepas dah tau macam mana nak guna, kami terus rush pergi kedai bakery nak check ada ke x jual template sheet tu. Nasib baik ada jual kat 1 kedai tu.



Choc ni dia hadiahkan kat husband dia sempena birthday. Corak2 tu la template sheet yang saya beli :)

30 box Oreo Choc - Edible Image

Ni order from 1 of my colleague. She ordered oreo choc with edible image. Edible image tu gambar2 kartun yang dilukis atas sugar.




Thanks K.Julie from Sweet Cottage!

Chocolate for friends!

After completed my class, I gave all the chocs to my dearest friends/colleagues. Kiranya macam sample for them la manela tau kot2 diorang nak order.heheh ;p






First Customer - 100 box praline choc

Xsangka ada juga orang yang kasi kepercayaan kat kami untuk buatkan 100 box praline choc for wedding door gift. Thanks!




Ni hasil before kami masuk kelas choc, but hasilnye not bad juga kn?

Harga: RM 0.90 per choc
Filling: Almond, hazelnut, raisin, cashewnut, strawberry, blueberry, plain
Bentuk: Rose, shell, strawberry, love, ketupat

Boleh pilih if nak color or not :) Praline choc ni sesuai untuk dijadikan door gift/ hadiah kepada yang tersayang

Other News